Pitekaka

 
Pitekaka
 
1 st ägg
4 dl socker
8 dl vetemjöl
100 g smör
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
3 dl mjölk
 
Topping
200 g smör
2 dl socker
3 dl havregryn
3 tsk kanel
1 nypa Vaniljpulver
 
Gör så här:
1. Smält smöret (100g) och rör ihop det med ägget och sockret och tillsätt mjölken
2. Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och häll i.
3. Rör ihop allting till en jämn smet och häll ut i en smörad långpanna.
4. Toppingen: Blanda ihop smör (200g) Socker (2dl) havregryn
och kanel I en kastrull och rör runt tills smöret smält
5. Häll toppingen över smeten och bred ut den.
6. Ställ plåten i mitten av ugnen på 225grader i ca en kvart.
 
Måste provas...

Världens bästa pizzadeg!

Så himla enkel och god!
Jag gjorde tredubbelsats
 
Pizzadeg
 

5 dl vetemjöl

 

¾ tsk salt
2 tsk bakpulver
½ dl rapsolja
2 ½ dl mjölk 
 
GÖR SÅ HÄR
 
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt rapsolja och mjölk och rör snabbt ihop allt till en lite kladdig deg. (Ska inte knådas för då blir pizzabottnen seg).
2. Tryck ut degen till en rektangel på en plåt med bakplåtspapper.
3. Bred på fyllning.
4. Grädda pizzan mitt i ugnen i 12–14 min. Tänk på att värmen i olika ugnar kan variera så håll koll på gräddningen mot slutet.

RSS 2.0