Bärmousse! Hallon / Blåbär / Jordgubbar mm

 
Denna goda moussen har jag gjort som tårtfyllning.
Man kan avända i stort sett vilka bär som helst med dessa måtten.

ca 250 g frysta Bär
1-1½ dl socker
3 gelantinblad
3 dl vispgrädde

Gör så här:
Passera hallon/blåbär genom en finmaskad sil (Jorgubbar räcker att mixa).
Blanda hallonpurén med socker.
Lägg gelantinbladen i blöt.
Vispa grädden rätt hårt.
Värm lite av purén och smält de urkramade gelantinbladen däri.
Blanda med resten av purén (låt svala om det är för varmt).
Blanda i lite av grädden för att sedan blanda i allt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0