Havretoska
Havretosca i långpanna
Ugn 175º, 20-25 minuter + 10 minuter
150g smör
4 ägg
3 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Glasyr (toscan):
150g smör
2 dl socker
6 msk sirap (knappt en deciliter)
3 dl havregryn
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt mjöl, bakpulver, smör och mjölk.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna.
Grädda mitt i ugnen i 175º, 20-25 minuter.
Blanda samman alla ingredienserna till glasyren i en kastrulloch värm under omrörning.
Bred glasyren över den knappt färdigbakta kakan och gräddayttligare i 10 minuter lite högre upp i ugnen.
Ugn 175º, 20-25 minuter + 10 minuter
150g smör
4 ägg
3 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Glasyr (toscan):
150g smör
2 dl socker
6 msk sirap (knappt en deciliter)
3 dl havregryn
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt mjöl, bakpulver, smör och mjölk.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna.
Grädda mitt i ugnen i 175º, 20-25 minuter.
Blanda samman alla ingredienserna till glasyren i en kastrulloch värm under omrörning.
Bred glasyren över den knappt färdigbakta kakan och gräddayttligare i 10 minuter lite högre upp i ugnen.
Kommentarer
Trackback