Knäck, Havrebollar & Fudge
Jag har fått förfrågningar om recepten på julgodiset jag gjorde i går så här
kommer det!
Havrebollar
3 dl
socker
11 dl havregryn
300 g smör eller margarin
2-3 msk O´boy
3 msk
vaniljsocker
½ dl vispgrädde eller mellangrädde
½ dl kallt
kaffe
Blanda alla ingredienserna i en bunke och kör med elvisp i ca 5 minuter
(jag körde med degkrokarna, för förra året fastnade det så mycket i visparna).
Forma till små bollar och rulla i cocos eller pärlsocker
Chokladfudge
200 g Mörk Choklad
180
g Marshmallows
1 burk Kondenserad mjölk (397 g)
2 msk Smör
2 dl
Socker
1 krm Salt
Klä en form, ca 20x20 cm med bakplåtspapper. Hacka
chokladen i bitar och klipp marshmallowsen i två delar.
Lägg kondenserad mjölk, smör, socker och salt i en kastrull och värm försiktigt under vispning.
Det bränns lätt!
När det börjar småfräsa och bubbla i botten sätter man tiden
på 5 minuter och förtsätter, på medelvärme, att röra i smeten. Ta kastrullen
från värmen och lägg i choklad & marshmallows, rör tills allt har smält.
Häll upp i formen, ställ kallt och låt svalna, skär i bitar.
Knäck
2 dl Vispgrädde
2 dl
Socker
2 dl sirap
1 msk Smör
Häll allt i en kastrull och koka till
den klarar kulprovet
(122 grader, jag använder termometer).
kommer det!
Havrebollar
3 dl
socker
11 dl havregryn
300 g smör eller margarin
2-3 msk O´boy
3 msk
vaniljsocker
½ dl vispgrädde eller mellangrädde
½ dl kallt
kaffe
Blanda alla ingredienserna i en bunke och kör med elvisp i ca 5 minuter
(jag körde med degkrokarna, för förra året fastnade det så mycket i visparna).
Forma till små bollar och rulla i cocos eller pärlsocker
Chokladfudge
200 g Mörk Choklad
180
g Marshmallows
1 burk Kondenserad mjölk (397 g)
2 msk Smör
2 dl
Socker
1 krm Salt
Klä en form, ca 20x20 cm med bakplåtspapper. Hacka
chokladen i bitar och klipp marshmallowsen i två delar.
Lägg kondenserad mjölk, smör, socker och salt i en kastrull och värm försiktigt under vispning.
Det bränns lätt!
När det börjar småfräsa och bubbla i botten sätter man tiden
på 5 minuter och förtsätter, på medelvärme, att röra i smeten. Ta kastrullen
från värmen och lägg i choklad & marshmallows, rör tills allt har smält.
Häll upp i formen, ställ kallt och låt svalna, skär i bitar.
Knäck
2 dl Vispgrädde
2 dl
Socker
2 dl sirap
1 msk Smör
Häll allt i en kastrull och koka till
den klarar kulprovet
(122 grader, jag använder termometer).
Kommentarer
Trackback