Rabarbermousse
Här kommer ett supergott recept som jag haft i tårtor men även väldigt god som dessert!
250 gr skalade och tärnade rabarber
1 dl vatten
2 msk socker
2-3 gelantinblad
½ tsk vaniljpulver
2 dl vispgrädde
Blötlägg gelantinbladen
Skala och tärna rabarberna
Lägg i kastrull, häll i vattnet och sockret.
Låt koka 5-10 min tills rabarberna blir mjuka
Häll i vaniljsockret
Krama ut gelantinbladen och låt dom smälta i rabarberkompotten
Låt kallna
Vispa grädden och blanda ihop med rabarbersmeten.
Låt stå kallt i minst 2 timmar
250 gr skalade och tärnade rabarber
1 dl vatten
2 msk socker
2-3 gelantinblad
½ tsk vaniljpulver
2 dl vispgrädde
Blötlägg gelantinbladen
Skala och tärna rabarberna
Lägg i kastrull, häll i vattnet och sockret.
Låt koka 5-10 min tills rabarberna blir mjuka
Häll i vaniljsockret
Krama ut gelantinbladen och låt dom smälta i rabarberkompotten
Låt kallna
Vispa grädden och blanda ihop med rabarbersmeten.
Låt stå kallt i minst 2 timmar
Kommentarer
Trackback