Smarrig kasslergratäng
Jag har inga exakta mått men det behövs inte heller.
Du behöver:
Ris
Kassler
Fryst mix, Ärtor/majs/paprika
Beanaisesåspulver (en såndär 3 pack)
Riven ost.
Jag kokar alltid mitt ris i ugnen, superduper smidigt och perfekt när man gör denna gratäng,
Du behöver:
Ris
Kassler
Fryst mix, Ärtor/majs/paprika
Beanaisesåspulver (en såndär 3 pack)
Riven ost.
Jag kokar alltid mitt ris i ugnen, superduper smidigt och perfekt när man gör denna gratäng,
men det går givetvis bra att koka det precis hur man vill.
Koka riset direkt i ugnsformen
(häll på kokande vatten in i ugnen i 20 minuter på 200 grader med lock eller något annat ovanpå, typ en plåt.)
Gör beasåsen som det står på paketen (något lösare)
När riset nästan är klart tar man ut det, blandar med lite grönsaksmix.
Lägger stavad kassler uppe på och häller över såsen.
Ost på toppen och ställ tillbaka tills osten smält och fått lite färg.
Extra festligt blir det
med en smarrig sallad till!
Koka riset direkt i ugnsformen
(häll på kokande vatten in i ugnen i 20 minuter på 200 grader med lock eller något annat ovanpå, typ en plåt.)
Gör beasåsen som det står på paketen (något lösare)
När riset nästan är klart tar man ut det, blandar med lite grönsaksmix.
Lägger stavad kassler uppe på och häller över såsen.
Ost på toppen och ställ tillbaka tills osten smält och fått lite färg.
Extra festligt blir det
med en smarrig sallad till!
Kommentarer
Trackback