Vit chokladfondant med passionssås
Fondanterna:
100 g vit choklad
50 g smör
3 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm salt
2 ägg
Passionssås:
4 passionsfrukter
1 dl Turkisk
meze matyoghurt
Gör så här
Hacka eller bryt chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen.
100 g vit choklad
50 g smör
3 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm salt
2 ägg
Passionssås:
4 passionsfrukter
1 dl Turkisk
meze matyoghurt
Gör så här
Hacka eller bryt chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen.
Lägg i chokladen och rör om tills den har smält. Blanda mjöl, bakpulver och salt och
rör ner i chokladblandningen. Tillsätt ett ägg i taget underkraftig omrörning.
Smaksätt ev med rom. Fördela blandningen i 4 smorda och mjölade portionsformar
eller stora muffinsformar. Täck formarna och låt stå i frys minst 2 tim.
Såsen:
Dela passionsfrukterna, gröp ur dem och
blanda med matyoghurt.
Ta fram formarna ca 1 tim innan tillagning. Sätt
ugnen på 225°. Grädda i nedre delen av ugnen 9-10 min.
Stjälp genast upp bakelserna och servera med såsen
rör ner i chokladblandningen. Tillsätt ett ägg i taget underkraftig omrörning.
Smaksätt ev med rom. Fördela blandningen i 4 smorda och mjölade portionsformar
eller stora muffinsformar. Täck formarna och låt stå i frys minst 2 tim.
Såsen:
Dela passionsfrukterna, gröp ur dem och
blanda med matyoghurt.
Ta fram formarna ca 1 tim innan tillagning. Sätt
ugnen på 225°. Grädda i nedre delen av ugnen 9-10 min.
Stjälp genast upp bakelserna och servera med såsen
Kommentarer
Trackback