Banoffee pie!
I förra veckan hade vi after work och då fick jag på min lott att ordna med något till kaffet.
Eftersom jag aldrig gjort en banoffee pie så blev det det!
Så här gjorde jag!
Banoffee pie
Räcker till 10-15 personer
Kexbotten
400 g digestivekex
175 g smör
Fyllning
800 g sötad kondenserad mjölk (2 burkar)
3 st bananer
4 dl vispgrädde
1 st dubbeldaim
400 g digestivekex
175 g smör
Fyllning
800 g sötad kondenserad mjölk (2 burkar)
3 st bananer
4 dl vispgrädde
1 st dubbeldaim
Gör så här:
Kexbotten
Sätt ugnen på 175 grader.
Krossa kexen till små smulor i en mixer och blanda dem med smält smör.
Tryck ut blandningen i botten och upp på kanten i en pajform.
Grädda kexbotten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.
Sätt ugnen på 175 grader.
Krossa kexen till små smulor i en mixer och blanda dem med smält smör.
Tryck ut blandningen i botten och upp på kanten i en pajform.
Grädda kexbotten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.
Fyllning
Ta bort etiketterna på burkarna och koka den kondenserade mjölken i cirka 2,5 timme-3 timmar i en kastrull med lock (det är viktigt att burkarna hela tiden är täckta med vatten).
Ju längre man kokar mjölken desto fastare konsistens.
Ta upp burkarna och låt dem svalna
Vispa grädden fluffigt och skiva bananerna.
Fyll pajskalet med den nykokta kolan och lägg på ett lager av skivad banan.
Skeda sedan över grädden och toppa med hackad daim.
Ta upp burkarna och låt dem svalna
Vispa grädden fluffigt och skiva bananerna.
Fyll pajskalet med den nykokta kolan och lägg på ett lager av skivad banan.
Skeda sedan över grädden och toppa med hackad daim.
Kommentarer
Postat av: Mamma
Den var väldigt god.
Trackback