Knapriga & nyttiga äppelchips

 
 
Dessa äppelchips är helt perfekt att göra när man har mycket äpplen att ta hand om.


 äpplen
kanel

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 120 grader. Tvätta äpplena och torka dem torra. Ta bort kärnhuset.

2. Skär äpplena i tunna skivor.

3. Lägg äppelskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Pudra över kanel.

4. Torka äpplena mitt i ugnen i 2 ½–3 tim. Öppna luckan då och då och släpp ut fukt. 

 

Jag körde 5 plåtar på samma gång i varmluftsugnen på 100 grader. Det blir massa fukt med så mycket äpplen så mellan varven fick jag ha ugnsluckan på glänt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0