Godaste (och enklaste!) frallorna!
När vi är på kurs med Handels, på Viskadalens folkhögskola så serverar dom de godaste, alltid varma och nybakta frukostfrallorna. På förra kursen gjorde vi slag i saken och frågade i köket efter receptet och vi fick det!
Givetvis har jag provbakat och det var var nog ta mig tusan bland det enklaste (och godaste!) bröd jag gjort!
Kalljästa frukostfrallor
ca 30 stycken
1 liter ljummet vatten
1 dl olja
1 pkt jäst
lite sirap
2-3 dl gryn
Blanda ihop ingredienserna ovan i degskålen.
Låt stå i ca 30 minuter så att jäsprocessen kommer i gång.
Blanda sedan i Mjöl och låt degblandaren gå i ca en kvart.
Blanda sedan i tillräckligt mycket mjöl så att degen släpper bunkens kanter.
Ta vilket mjöl du har hemma.
Baka ut och lägg bullarna på plåt, låt stå i rumstemperatur en stund.
Ställ sedan plåten i kylen över natten.
Ställ in bullarna i kall ugn och sätt ugnen på 200°c och grädda i ca 20 minuter (i min ugn tar det längre tid, den är gammal och värmer inte upp sig så fort)
Låt svalna något och njut!
Kommentarer
Postat av: Josefin
Hej, hur mycket mjöl och vilket sorts mjöl ska vara i?? Gryn är det havregryn? Och ska det inte vara salt i?? Mycket frågor :)
Svar:
Charlotte Larsson
Trackback