Knäckebröd
Detta supergoda knäckebröd bakade jag här om dagen och det tog slut väldigt fort
här hemma och sen dess har jag bakat flera plåtar och även exprimenterat en del
med receptet med mycket lyckat resultat!
Här kommer ursprungsreceptet.
Fröigt knäckebröd
2½ dl Majsmjöl
½ dl Solrosfrön
½ dl Pumpakärnor
½ dl Sesamfrön
½ dl Linförn
½ dl Olivolja
2½ dl Varmt vatten
Flingsalt
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienser utom saltet.
här hemma och sen dess har jag bakat flera plåtar och även exprimenterat en del
med receptet med mycket lyckat resultat!
Här kommer ursprungsreceptet.
Fröigt knäckebröd
2½ dl Majsmjöl
½ dl Solrosfrön
½ dl Pumpakärnor
½ dl Sesamfrön
½ dl Linförn
½ dl Olivolja
2½ dl Varmt vatten
Flingsalt
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienser utom saltet.
Bred ut/platta (jag använde en slickepott och det gick alldeles utmärkt!) tunnt på ett bakplåtspapper.
Strö till sist över flingsalt, grädda i 1 timme
(fast jag tycker nog att det var väl länge, nästa gång köra jag nog bara 50 minuter)
Igår och idag har jag testat med detta istället.
Fullkornsknäcke
2½ dl Grahamsmjöl (el grovt rågmjöl)
½ dl Vetekross
½ dl Rågkross
½ dl Linfrön
½ dl Sesamfrön
½ dl Olivolja
2½ dl Varmt vatten
Flingsalt
Supergott det med!
Igår och idag har jag testat med detta istället.
Fullkornsknäcke
2½ dl Grahamsmjöl (el grovt rågmjöl)
½ dl Vetekross
½ dl Rågkross
½ dl Linfrön
½ dl Sesamfrön
½ dl Olivolja
2½ dl Varmt vatten
Flingsalt
Supergott det med!
Kommentarer
Trackback