Sega havrerutor med choklad
Det här behöver du:
3 1/2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
300 gram smör
2 dl strösocker
1 dl sirap
300 gram valfri choklad (jag hade 200g vit och 100g mörk)
1 nypa salt
Gör så här:
Ta fram smöret i god tid, så att det hinner bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 150 grader. Mixa havregrynen tills det blir slätt. Blanda havregryn, mjöl och salt. Vispa smör socker poröst, rör i smörblandningen i havresmeten, varva med sirapen. Grovhacka chokladen och rör sedan ner i smeten Klicka ut i en bakplåtsklädd plåt , jag hade en långpanna. Väljer du en större form så kortas gräddningstiden ner och tvärtom. Ställ in i mitten på ugnen och låt stå i ca 45- 60 minuter (jag hade 45 min). Skär upp när kakan svalnat lite, och servera när den svalnat lite ytterligare.
Kommentarer
Trackback