Filmjölksbröd
Detta brödet ger många smörgåsskivor och är perfekt att lägga i frysen.
Gör en stor brödkaka och skär i fyra limpor.
(Jag dubblar receptet nedan och använder en större form, då får jag större limpor)
1 liter filmjölk
1 kg rågsikt
3 dl mörk sirap
6 tsk bikarbonat
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 100 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna, ca 25x35 cm.
2. Blanda alla ingredienser i en stor skål Det är mycket smet och tungt att röra, använd gärna en köksmaskin med degblandare.
3. Klicka ner smeten i långpannan och jämna till med våta händer. Ju jämnare du gör nu, desto slätare blir de färdiga limporna.
4. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Höj sedan temperaturen till 175 grader och grädda det i ytterligare 30 minuter.
5. Låt svalna och skär sedan i fyra lika stora limpor.
Kommentarer
Trackback