Godaste (och enklaste!) frallorna!

När vi är på kurs med Handels, på Viskadalens folkhögskola så serverar dom de godaste, alltid varma och nybakta frukostfrallorna. På förra kursen gjorde vi slag i saken och frågade i köket efter receptet och vi fick det!
 
Givetvis har jag provbakat och det var var nog ta mig tusan bland det enklaste (och godaste!) bröd jag gjort!
 
 
Kalljästa frukostfrallor
ca 30 stycken
 
1 liter ljummet vatten
1 dl olja
1 pkt jäst
lite sirap
2-3 dl gryn
 
Blanda ihop ingredienserna ovan i degskålen.
Låt stå i ca 30 minuter så att jäsprocessen kommer i gång.
 
Blanda sedan i Mjöl och låt degblandaren gå i ca en kvart.
Blanda sedan i tillräckligt mycket mjöl så att degen släpper bunkens kanter.
Ta vilket mjöl du har hemma.
Baka ut och lägg bullarna på plåt, låt stå i rumstemperatur en stund.
Ställ sedan plåten i kylen över natten.
Ställ in bullarna i kall ugn och sätt ugnen på 200°c och grädda i ca 20 minuter (i min ugn tar det längre tid, den är gammal och värmer inte upp sig så fort)
 
Låt svalna något och njut!

Kommentarer
Postat av: Josefin

Hej, hur mycket mjöl och vilket sorts mjöl ska vara i?? Gryn är det havregryn? Och ska det inte vara salt i?? Mycket frågor :)

Svar: Det är jättesvårt att säga hur mycket mjöl, man får känna sig fram, blanda i lite i taget tills degen släpper bunkens kanter.Med "2-3 dl gryn" menar dom kall, överbliven havregrynsgröt (eller vilken gröt du vill!) och där är ju salt i den, men känn dig fram!

Viskadalen gör ju dessa frallorna olika var dag. beroende på hur mycket gröt det var kvar från frukosten. :-)
Charlotte Larsson

2016-02-29 @ 11:42:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0