Tårtor, längder och cupcakes till bröllop

I sommar har jag bakat massor!
 
 
 
 
Massor och åter massor med olika sorters cupcakes till kalas och bröllop.
 
 
Längder som ska bli portionsbitar till ett bröllop
(därför är kanterna inte alls snygga, dom skulle ändå skäras bort).
 
 
Tårtan som brudparet på samma bröllop skar sina bitar ifrån.
 
(ber om ursäkt för skitdåliga bilder tagna med mobilen, men det fanns inte tid till något annat)

Knapriga & nyttiga äppelchips

 
 
Dessa äppelchips är helt perfekt att göra när man har mycket äpplen att ta hand om.


 äpplen
kanel

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 120 grader. Tvätta äpplena och torka dem torra. Ta bort kärnhuset.

2. Skär äpplena i tunna skivor.

3. Lägg äppelskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Pudra över kanel.

4. Torka äpplena mitt i ugnen i 2 ½–3 tim. Öppna luckan då och då och släpp ut fukt. 

 

Jag körde 5 plåtar på samma gång i varmluftsugnen på 100 grader. Det blir massa fukt med så mycket äpplen så mellan varven fick jag ha ugnsluckan på glänt.


Filmjölksbröd

 
 
Detta brödet ger många smörgåsskivor och är perfekt att lägga i frysen.
 
Gör en stor brödkaka och skär i fyra limpor.
(Jag dubblar receptet nedan och använder en större form, då får jag större limpor)
 
1 liter filmjölk
1 kg rågsikt
3 dl mörk sirap
6 tsk bikarbonat
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 100 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna, ca 25x35 cm.
2. Blanda alla ingredienser i en stor skål Det är mycket smet och tungt att röra, använd gärna en köksmaskin med degblandare.
3. Klicka ner smeten i långpannan och jämna till med våta händer. Ju jämnare du gör nu, desto slätare blir de färdiga limporna.
4. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Höj sedan temperaturen till 175 grader och grädda det i ytterligare 30 minuter.
5. Låt svalna och skär sedan i fyra lika stora limpor.
 

Kardemummaskorpor

 
Dessa goda kardemummaskorpor har vi bakat flera gånger här hemma nu, perfekta till en kopp kaffe!
 
Det blir ca 30 stycken.
4 ½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

 

½ dl strösocker

½ tsk salt

 

1 tsk stött kardemumma (eller mortlade kardemummakärnor)

75 g smör, rumsvarmt

 

1 ägg

1 dl mjölk

 

 

GÖR SÅ HÄR
 
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda mjöl, bakpulver, socker, salt och kardemumma i en bunke. Smula ner smöret.
3. Vispa ihop ägg och mjölk i en annan bunke och blanda ner det i mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop degen. Degen ska inte knådas för då kan skorporna bli sega.
4. Dela degen i 2 delar på ett mjölat bakbord. Rulla dem till längder, ca 30 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. (Jag brukar pensla med lite uppvispat ägg och sen strö över en blandning av kanel/kerdemumma/farinsocker för att få dom riktigt fina och goda.)
5. Grädda skorporna mitt i ugnen i ca 15 min. Låt längderna svalna något. Skär dem sedan i sneda bitar.
6. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och lägg skorporna med snittytan uppåt på en plåt.
7. Rosta och torka skorporna mitt i ugnen i 30–40 min. Öppna luckan och låt dem ligga kvar och svalna på plåten i ugnen.

RSS 2.0