Snabba Lantbröd

Idag har jag bakat en riktig snabblimpa och jösses va god den var! Hårda, goda kanter.
Jag bara måste ju spara på receptet till detta.
 
 
2 st bröd
 
Ingredienser
50 g jäst
6 dl vatten, ljummet
1 dl mörk sirap
3 msk rapsolja
2 tsk salt
8 dl vetemjöl special
8 dl rågsikt
 
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i vattnet
2. Rör ner sirap, salt och olja.
3. Blanda ner mjölet och knåda till en smidig deg.
4. Dela degen i två delar och forma till limpor. Lägg brevid varandra på bakplåtspapper. 
5. Sätt in bröden mitt i ugnen, i kall ugn och sätt temperaturen på 200 grader. Bröden jäser under tiden som ugnsvärmen ökar.
6. Låt bröden stå inne i ca 50 minuter.
 
 

RSS 2.0