Bondgårdstårta!

 
Idag har jag gjort en bondgårdstårta till Sixten som fyller 2 år i morrn.
Den är fylld med hallonmousse och chokladmousse.
 
Detta var en riktigt rolig tårta att göra och eftersom jag har jobbat och hade lite ont om tid så är inte traktorn, grisen och kon ätbara, men allt annat. Staketet är gjort av okokt spaghetti.
 

Doptårtor till Milian, Miné & Melvin

Igår gjorde jag fyra stycken doptårtor.
 
Tre av dom skulle till samma dop och den sista ska mitt minsta lilla kusinbarn Melvin ha.
Jag höll samma tema på allihopa.
 
 
 
 
Dessa tre ovan är gjorda på chokladbottnar, fyllda med jordgubbsmousse och vit chokladganasche med lime.
Jag har spacklat med marängsmörkräm, täckt och dekorerat med marsipan.
 
 
Melvins tårta har ljusa bottnar, hallon/blåbärsmousse och vaniljkräm med bär.
 
 
 
 
 
 

Två tårtor till Tino

 
Igår gjorde jag dessa tårtor till Tino som fyller 3 år och ska ha kalas idag.
 
Den med Bärgarn på är fylld med hallon/blåbärsmousse och vaniljkräm med bär. Den med Angry Birds på är fylld med kolamousse och vaniljkräm med bär.
 

Lat Rabarberpaj

En till fikat svängde jag ihop en snabb rabarberpaj, mitt i tårttillverkningen.
Jag hittade den i Buffé och tycker det är smidigt som sjutton att slippa hålla på att göra deg när man är stressad.
 
Ingredienser
400g skivad Rabarber
1 msk Potatismjöl
1 dl Socker
1 dl Mjöl
1 dl Havregryn
50 g Vit Choklad
75 g Kylskåpskallt smör
 
Gör så här
Sätt ugnen på 200°c.
Skiva rabarbern och lägg i en ugnssäkerform. Strö över potatismjölet och blanda runt.
Fördela socker, mjöl och havregryn över rabarbern, det är viktigt att det är i den ordningen.
Riv över den vita chokladen.
Täck allt med hyvlat smör (hyvla med osthyvel) och grädda i ca 20 minuter.
 
 
 
 

Årets sista studenttårtor!

Nu är studenten över för min del, fast den igentligen inte ens har börjat!
Igår stod jag och donade i köket i stort sett hela dagen, för att Linnéa, Jenny och Josefin ska kunna få riktigt smarriga och fina tårtor.
 
 
Jennys båda tårtor är gjorda på chokladbottnar fyllda på Hallonmousse och mjölkchokladganache med chokladkross.
 
Josefins tårtor är ljusa bottnar fyllda med jordgubbsmousse och mjölkchokladganache med chokladkross.
 
Linneas tårta är även den på ljusa bottnar, fylld med vaniljkräm med bär och mjölkchokladganache med chokladkross.
 
Alla 5 tårtorna är spacklade med marängsmörkräm och täckta med marsipan. Dekorationerna är även dom av marsipan.
 

Tårta till en hästtjej

 
Igår var Helen och hämtade denna tårtan.
Hon fyller 40 år idag, GRATTIS till dig!
 
Tårtan är gjord på chokladbottnar, Hallonmousse och Mjölkchokladmousse med chokladkross.

Simons Studenttårtor

 
Mitt kusinbarn, Simon, tog studenten i fredags och då hade  jag gjort dessa båda tårtor till honom.
 
Dom är båda fyllda med hallonmousse och chokladmousse.

Student-tårta!

Idag är det studentdag i Falkenberg och jag har fått äran att baka en tårta.
Denna är fylld med hallonmousse med hela hallon i och Jordgubbsmousse.
 
 
Hoppas Jonathan får en riktigt härlig student!

Frasiga frallor!

Idag har vi vart på sommarfest med Albins klass och då fick man gärna ha en picnic-korg med sig så jag och Albin bakade dessa supersmarriga och enkla frallorna som vi kunde ta med.
 
Dessutom fick vi plockat några späda salladsblad i vår odling som var väldigt goda att ha på.
 
 
Det här behöver du :
 

50 gram jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
9- 12 dl vetemjöl alternativt byt ut ett par dl vetemjöl mot dinkel eller grahamsmjöl

 

Gör så här :

 

Smula jästen i en bunke, och lös den med lite vatten. När jästen har blandat sig helt så häll du i resten av vattnet. Rör ner saltet , olivoljan och vänd ner mjölet pö om pö du kan behöva lite mer mjöl…  medan du arbetar degen. Använd precis så mycket mjöl tills degen släpper från bakbunkens kanter. Låt jäsa i cirka 60 minuter Baka sedan ut till runda bröd, använd vid behöv lite mjöl när du bakar ut, lägg på en plåt med bakplåtspapper , pensla med ljummet vatten och strö över sesamfröna – och låt jäsa ytterliga 30 minuter.. Grädda sedan mitt i ugnen på 250 grader, i cirka 10 minuter. Eller längre, jag gjorde större frallor och de behövdes gräddas något längre.


RSS 2.0