Ljuvlig äppelkräm

 
Äppelkräm med kanel & vanilj

Äpplen (ca 1 liter skalade äpplen i bitar)
4 dl vatten
ca 1/2 dl socker (råsocker)
2 msk potatismjöl
2-3 kanelstänger
½-1 tsk vaniljpulver

Skala äpplena, kärna ur och skär dem i bitar.
Koka frukten mjuk med vatten, socker, kanelstång & vaniljpulver.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten.
Tag kastrullen från värmen. Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning.
Krämen ska sedan bara koka upp. Häll upp den och sockra på ytan så att den inte skinnar sig.

Nästa gång måste jag dubbla eller trippla receptet för det tog slut fort och vi hade gärna tagit mer, allihopa...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0