Pizzabullar

 
Ca 30-40 st

DEG:
½ dl olivolja, eller annan olja.
5 dl vatten
50 g jäst
1 msk socker (jag hade baksirap)
1 tsk salt
1 ägg
3 dl grahamsmjöl (om man vill ha helt ljusa bullar ersätter man bara detta med vetemjöl)
10 dl vetemjöl

FYLLNING:
Tomatpuré (går lika bar med ketchup eller chilisås)
Finstrimlad rökt skinka (Går bra med bacon, kokt skinka, salami eller vad man nu har hemma)
Champinjoner & Ananas
Riven ost
Oregano
Uppvispat ägg till pensling
 
Gör så här!
1.
Blanda vatten och olja och värm så att
blandningen blir fingervarm. Smula i jästen, häll i salt och socker. Rör om så
att jästen löser sig. Tillsätt ägget och allt mjöl förutom 2 dl. Arbeta till en
smidig deg. Ta hjälp av líte mer mjöl om så behövs.

2.
Degen ska jäsa i 30 minuter. Arbeta därefter degen på mjölat bakbord.
Dela den mitt itu. Kavla ut till en rektangel, ca ½ cm tjock.
Bred på 1 dl chilisås eller tomatketchup, men lämna ca 1 cm fri på ena långsidan.
Strö på finstrimlad skinka, champinjoner
hackade i mindre bitar och väl avrunnen ananas & ost.
Rulla ihop som en rulltårta. Sätt ugnen på 225 grader.

3.
Skär rullen i ca 2-3 cm tjocka
skivor. Lägg på bakplåt att jäsa i 15-20 minuter. Pensla med ägg.
Strö över oregano och lite flingsalt.

4.
Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
Pizzabullarna är goda både varma och kalla

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0