Sega havrerutor med choklad

 

Det här behöver du:

3 1/2 dl havregryn

5 dl vetemjöl

300 gram smör

2 dl strösocker

1 dl sirap

300 gram valfri choklad (jag hade 200g vit och 100g mörk)

1 nypa salt

Gör så här:

Ta fram smöret i god tid, så att det hinner bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 150 grader. Mixa havregrynen tills det blir slätt. Blanda havregryn, mjöl och salt. Vispa smör socker poröst, rör i smörblandningen i havresmeten, varva med sirapen. Grovhacka chokladen och rör sedan ner i smeten Klicka ut i en bakplåtsklädd plåt , jag hade en långpanna.  Väljer du en större form så kortas gräddningstiden ner och tvärtom. Ställ in i mitten på ugnen och låt stå i ca 45- 60 minuter (jag hade 45 min).  Skär upp när kakan svalnat lite, och servera när den svalnat lite ytterligare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0