Somrig pavlova!

 
Jag utgick ifrån ett recept men i vanlig ordning så ändrade jag rätt så ordentligt på det...
Ska se om jag kan tänkas komma ihåg hur jag gjorde ;-)
 
Marängbottnar
 4 st äggvitor
En knivsudd salt 
3 dl strösocker
1 tsk citronsaft
2 tsk maizena
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa upp äggvitorna med lite, lite salt, till marängbottnarna riktigt hårt, bunken skall gå att vända upp och ner.
3. Tillsätt sockret och citronsaften och vispa tills marängen är glansig och bildar små toppar. Blanda i maizena.
4. Häll marängsmeten i en sprits eller plastpåse och spritsa ut en rund botten ca 20-25 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa en eller två varv med högre kant runt bottnarna så att det blir en liten kant längst ut.
5. Grädda i nedre delen av ugnen och sänk efter 15 minuter värmen till 100 grader och grädda i ytterligare 1 timme.
6. Ta ut och känn på marängen, den ska vara hård utanpå och krämig inuti. Om den verkar för mycket krämig, grädda 10–15 minuter till. Stäng av ugnen och låt marängen stå tills ugnen är helt sval.
 
 
Lime & Flädercurd
 2 st lime (rivet skal av den ena samt saft från båda) 
1-1½ dl outspädd flädersaft 
40-50 g smör
0.25 dl strösocker 
2 st äggula 
2 st ägg
 
1. Koka upp vatten i en stor kastrull till vattenbad för att sjuda curden i.
2. Riv skal från limen och pressa ur saften.
3. Smält smöret och blanda sedan allt i en rostfri bunke (smaka av och ha ev i mer socker)  
4. Ställ kastrullen i vattenbadet och vispa tills blandningen tjocknar, ca 5 minuter. Låt svalna.
 
Lägg marängbottnen på ett fat och lägg på en rejäl klick (jag använde allt...) Lime & flädercurd.
Bred ut mot kanten. Spritsa grädden över curden och toppa med frukter och/eller bär.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0