Syrénsaft

Jag fick ut 1½ liter saft på detta recept, som sedan ska blandas 1+4.

30 klasar Lila bondsyrén
1 kg Socker
1 l Vatten
30 g Citronsyra
1 Lime & 1 Citron
(Man kan ta bara Citroner eller bara Lime om man vill)

Skölj blomklasarna och rensa dem så bara blommorna blir kvar.
Koka upp vatten och socker och rör tills sockret löst sig.
Rör i Citronsyran.
Tvätta och skiva citrusfrukterna och lägg tillsammans med blommorna i en stor skål med lock.
Häll över det kokheta socketvattnet och låt det svalna under lock.
Förvara i kylen i 3 dagar och sila sedan genom en silduk (jag har bara en vanlig sil och det gick alldeles utmärkt!).
Tappa på rena flaskor!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0