Saftiga vetelimpor

 
 
Saftiga vetelimpor
 
6 dl mjölk
50 g jäst
2 tsk salt
1 msk sirap
12-13 dl vetemjöl
 
1. Värm mjölken till 37 grader. Lös upp jästen med saltet och mjölken. Tillsätt sirap och mjölet, lite i taget. 2.Knåda ihop degen på ett mjölat bakbord. Låt degen jäsa övertäckt i bunken i 40 minuter. 
3. Dela degen i två delar och forma till längder. Lägg längderna i varsin bakplåtspappersklädd brödform.
4. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter. Sätt ugnen på 220 grader.
5.Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Täck eventuellt bröden med ett bakplåtspapper mot slutet av gräddningen.
 
Ett ljust formbröd som funkar väldigt bra att rosta när det blivit någon dag gammalt. Om det får bli gammalt vill säga, det blev inte det här hemma...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0