Kardemummaskorpor

 
Dessa goda kardemummaskorpor har vi bakat flera gånger här hemma nu, perfekta till en kopp kaffe!
 
Det blir ca 30 stycken.
4 ½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

 

½ dl strösocker

½ tsk salt

 

1 tsk stött kardemumma (eller mortlade kardemummakärnor)

75 g smör, rumsvarmt

 

1 ägg

1 dl mjölk

 

 

GÖR SÅ HÄR
 
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda mjöl, bakpulver, socker, salt och kardemumma i en bunke. Smula ner smöret.
3. Vispa ihop ägg och mjölk i en annan bunke och blanda ner det i mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop degen. Degen ska inte knådas för då kan skorporna bli sega.
4. Dela degen i 2 delar på ett mjölat bakbord. Rulla dem till längder, ca 30 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. (Jag brukar pensla med lite uppvispat ägg och sen strö över en blandning av kanel/kerdemumma/farinsocker för att få dom riktigt fina och goda.)
5. Grädda skorporna mitt i ugnen i ca 15 min. Låt längderna svalna något. Skär dem sedan i sneda bitar.
6. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och lägg skorporna med snittytan uppåt på en plåt.
7. Rosta och torka skorporna mitt i ugnen i 30–40 min. Öppna luckan och låt dem ligga kvar och svalna på plåten i ugnen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0