Vaniljpannacotta


För några veckor seda fick jag hem ett paket med gelésocker som jag skulle prova och det här är resultatet av en av grejerna jag prövat.
 
Vaniljpannacotta
 
5 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
½ msk vaniljpulver
 
Blanda grädde, gelésocker och vaniljpulver i en kastrull och koka i en halv minut.
Häll upp i portionsformar eller glas. Ställ i kylskåp och låt stelna tills dom är helt kalla.

Syrénsaft och knäckig rabarberpaj

 
Även i år har vi gjort vår supergoda Syrénsaft och till det en knäckig rabarberpaj.
 
Receptet på Syrénsaften hittar du här.
 
Knäckig rabarberpaj
 
Rabarber
Potatismjöl
Socker
 
200 g Smör
2 dl Socker
1-2 dl Havregryn
2-3 dl Vetemjöl
½ tsk Vaniljpulver
1 tsk Bakpulver
 
Rensa och dela raberberna i bitar.
Lägg i en form och strö över socker och ev potatismjöl.
Smält smöret i en kastrull, rör ner övriga ingredienser och smula över pajen (ha i mer mjöl om smeten är för lös och inte går att smula).
Sätt in i ugnen 175-200º 30-45 minuter, tills den blivit gyllenbrun och rabarberna är mjuka.
 

Bröllop, student och ett stort TACK!

Jag har lite nya bilder att visa minsann.
 
Först ut är bröllopstårtan jag gjorde till Cornelia & Tobbe.
 
 
 

Den är fylld med rabarbermousse med rabarberrippel och Vit chokladmousse med chokladkross.
Täckt och dekorerad med vit marsipan och färska blommor.
 
Det är första gången jag dekorerar med färska blommor men jösses va vackert det var!
Jag beställde blommor borta på blomsteraffären och följde färgtemat på bröllopet.
Blommorna jag dekorerat med är givetvis inte giftiga och jag har en liten foliekopp nerstucken i tårtan och blommorna är istoppade i. Jag har använt mig av vita pioner, cerisrosa rosor och murgröna.
 

Sen har min sambo legat i nästan två veckor på sjukhuset för en envis bukspottkörtelinflammation och ville visa personalen sin uppskattning så jag bakade en tårta som han åkte och gav dom.
Jag vill även jag passa på att TACKA alla underbara sköterskor och läkare på avdelning 2a på sjukhuset i Varberg. Jag var ju där inne flera timmar varje dag och kom med dumma frågor.
Tårtan är fylld med jordgubbsmousse och vit chokladmousse med lime.
 
 

Sist ut idag, blir en av två studenttårtor jag bakat.
Den har samma fyllning som tacktårtan ovan.

RSS 2.0